fredag 15. mars 2013

Francesca Woodman

Vi fikk i oppgave å skrive om en fotograf, og jeg fikk Francesca Woodman. Her er litt om henne. 


Francesca Woodman var en amerikansk fotograf best kjent for sine svarte og hvite bilder med seg selv og kvinnelige modeller. Mange av hennes fotografier viser unge kvinner som er naken, uskarpt (på grunn av bevegelse og lange eksponeringstider), sammenslåing med sine omgivelser, eller som ansikter er skjult. Hennes arbeid fortsetter å være gjenstand for mye ros fra kritikerne og oppmerksomhet i mange år, etter at hun begikk selvmord i en alder av 22 år.

Francesca Woodman ble født 3. april 1958 i Denver, Colorado. Woodman gikk på offentlig skole i Boulder, Colorado, mellom 1963 og 1971 med unntak av andre klasse, som hun deltok i Italia. Hun begynte på videregående skole i 1972 på den private Massachusetts kostskolen Abbot Academy, hvor hun begynte å utvikle sine fotografiske ferdigheter og ble interessert i kunst. Abbed Academy fusjonerte med Phillips Academy i 1973, Woodman ble uteksaminert fra det offentlige Boulder High School i 1975. Gjennom 1975, tilbrakte hun somrene med sin familie i Italia. Hun brukte sin tid i Italia i det florentinske landskapet, hvor hun bodde på en gammel gård med foreldrene.

Woodman flyttet til New York City i 1979. Etter å ha tilbrakt sommeren 1979 i Stanwood, Seattle. Mens hun besøkte kjæresten på Pilchuck Glass School, hun returnerte til New York "for å gjøre en karriere innen fotografi.’’ Sommeren 1980 var hun en artist in residence på MacDowell Colony i Peterborough, New Hampshire.

I slutten av 1980 ble Woodman deprimert på grunn av svikt i sitt arbeid og for å tiltrekke oppmerksomhet og et brutt forhold. Hun overlevde et selvmordsforsøk, hvor etter hun bodde sammen med sine foreldre i Manhattan. Den 19. januar 1981, tok hun selvmord ved å hoppe ut et loft vindu i New York.

Her er noen av fotografiene Francesca Woodman har tatt: 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar